Image not available

Equicoaching®

Coaching met paarden vanuit het nu.

Johan TuerlinckxJohan Tuerlinckx

Johan Tuerlinckx heeft 23 jaar ervaring binnen de reguliere hulpverlening in verschilllende sectoren waaronder de drughulpverlening, bijzondere jeugdzorg, CAW en CIG, en dit vanuit verschillende rollen en functies, van straathoekwerker tot directeur en wetenschappelijk onderzoeker binnen een kabinetsopdracht rond diagnostiek. Momenteel werkt hij als docent in het VSPW en bij Vives in de richting van de menswetenschappen. Hij is owner en psycho-therapeut (gezin en relatie) binnen Dilopsy. Als voorzitter van de ethische commissie van de BVRGS waakt Johan mee over de ethische thema’s binnen het werkveld van de psycho-therapie.

Als coach is Johan aan het werk met hulpverleners binnen diverse voorzieningen en diensten in de hulpverlening. Hij treedt coachend op als voorzitter cliëntoverleg voor de provincie West-Vlaanderen en Integrale Jeugdhulp en heeft een brede ervaring in groepscoaching en individuele coaching van medewerkers of teams binnen private bedrijven.

Uit de dagelijkse zorg voor zijn drie paarden, en diverse trainingen binnen het Horsemanship, haalt Johan inspiratie en kennis tot het betrekken van zijn paarden in de coachings- en therapeutische opdrachten. In het Postgraduaat Equicoaching® L1 doceert Johan, vanuit de cursus coachen met paarden, de grondhoudingen van de hulpverlener en noodzakelijke gespreksvaardigheden binnen het methodisch handelen in coachingsrelaties.

Equicoaching Academy Docenten

Eefje MeynenSaskia DobbelaereAnnelies FlamangJohan Tuerlinckx

EquicoachingPersonalWitLogo

EquicoachingProfessionalWitLogo

EquicoachingAcademyWitLogo